Kütüphaneleri Seviyorum Günü” kutlandı

 Kütüphaneleri Seviyorum Günü” kutlandı

Kırıkkale İl Halk Kütüphanesi, okuyucularıyla birlikte Kütüphaneleri Seviyorum Günü`nü” kutladı. Yaş pasta kesilerek kutlanan günde okuyucular, mutlu oldu.

HAYIRLI OLSUN

14 Şubat Kütüphane Severler Günü`nü Türkiye`de ilk kez 2010 yılında, Kütüphaneleri Seviyorum Girişimi`nin öncülüğünde kutlanan bir gün olduğunu açıklayan Kütüphane Müdürü Zeliha Atay, bu günün her kitap kurduna hayırlı olsun temennisinde bulundu.

YAŞAMI BOYUNCA BİRÇOK BİLGİ ÖĞRENİR

Atay, “İnsanlar, hiçbir bilgiye sahip olmadan doğar. Yaşamı boyunca birçok bilgi öğrenir. Başarının sırrı da okumaktır. Okulda olduğu kadar hayatta da başarının en önde gelen şartların biri yine okumaktır. Yüzyılların deneme ve araştırma ürünlerinden yararlanmak, uygar ve kültürlü bir insan olmak için çok okumalıyız. Okul kitaplarıyla yetinmemeliyiz. Uygarlık bizden önceki kuşakların biriktiği bilgi ve anıların bir toplamıdır. Biz, uygarlığa o kuşakların kitaplarını okumakla katılabiliriz. Hiçbir şey okumanın yerini tutamaz. Kültürlü bir insan olmanın biricik yolu okumaktır” dedi.

DAHA AKILLI HAREKET

İnsan bir kitabı okuduktan sonra eskisinden daha akıllı hareket edebilmelidir diyen Atay, “Başkalarının sözüne aldanmadan her şeyi daha açık görmeye, daha derin hissetmeye başlamalıdır. Güzelliği daha çok anladım, daha nazik, daha neşeli, daha mutlu oldum. Düşüncelerim gelişti, hayatı ve insanları daha iyi kavradım. Yaşama gücüm, hayata karşı cesaretim daha da arttı. Diyebilirim. O zaman okuma boşa gitmemiştir. Bunları söyleyemezseniz, siz de marangozluk kitabını okuyun, fakat boş sandıklar üzerinde çoluk çocuğu ile yemek yemeğe mahkûm olan adama benzersiniz” diye konuştu.

EMEKLER BOŞA GİTMİŞTİR

Atay, “Kitap okurken rastgele, gevşek ve yorgun bir kafa ile okuyoruz. Kitabın bize yararlı olması olanağı sağlayamıyoruz. Oysaki tüm kuvvet makinemizi harekete geçirmedikçe iyi okumaya olanak yoktur. Bizden daha güçlü bir kafa, bize bir takım fikirlerin telkin etmek istiyor. Biz, böyle okuyuşumuzla onları hazmettiğimizi sanıyoruz. İşte bu sanış bizi aldatmaktadır. Okumayı düşünce ile izlemedikçe bu okuma boşuna yapılmıştır. Emekler boşa gitmiştir.  Yıllar boşuna harcanmıştır. Eller boşu boşuna kitap yapraklarını çevirmiştir. Bu bir bakıma anlamsızlıktır” şeklinde konuştu. 



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı